Seyahat

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede? Giriş Ücreti Ne Kadar?

Hababam Sınıfı Müzesi nerede olduğunu, giriş ücretlerini, nasıl gidileceğini bilmiyor ama bu efsane film serisinin canlı canlı yaşamak istiyorsanız bu yazımızı mutlaka okumanızı öneririz.

Hababam Sınıfı Müzesi olmasını sağlayacak kadar etkili bir film olan Hababam Sınıfı, birçoğumuzun çocukluğunun en unutulmaz filmidir. Film; Ertem Eğilmez yönetmenliğinde 4 seri halinde çekilmiştir. Türk halkının gönlünde taht kuran Hababam Sınıfı film serisi hemen herkesin izlediği ve sevdiği bir filmdir. Filmin yoğun ilgi görmesinin bir nedeni de filmin adeta yıldızlar geçidi olması ve çok kıymetli oyuncuların yer almasıdır. Hababam Sınıfı filmi hemen herkesin kendinden bir şeyler bularak izlediği eğlenceli bir filmdir. Hababam Sınıfı filmini Türkiye’de yaşayan hemen herkes defalarca izlemiş ve karakterleriyle yakınlık kurmuştur.

Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı filminde Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe gibi kıymetli oyuncular yer almıştır. Filmde unutulmaz sahneler ve replikler hemen her Türk gencinin aklına kazınmıştır. Sadece bir komedi serisinden ibaret olmayan bu ölümsüz eser Türk insanının hafızasında yer etmiş unutulmayan bir eserdir. Hala TV’de zaman zaman yayınlanan Hababam Sınıfı nesilden nesile birçok insanı güldürmüş yeri gelince ağlatmış ve düşündürmüştür. Film, Adile Sultan Kasrında çekilmiş olup şu anda ise bu alan, filmin hatıralarına ev sahipliği yapmaktadır. Hababam Sınıfı Müzesinde filmde kullanılan eşyalar sergilenmektedir. Müzede gezerken nostaljik bir yolculuk yapıyorsunuz. İstanbul’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de mutlaka Hababam Sınıfı Müzesi olmalıdır. Hababam Sınıfı izleyicilerinin aklına Hababam sınıfı nerede? Müzeye nasıl gidilir? Müzeye ulaşım kolay mı? Adile Sultan Kasrı nerede ve nasıl gidilir? Müzede neler var? Gibi birçok soru gelmektedir. Bu yazımızda sizler için bunları cevabını verdik.

Hababam Sınıfı Film Serisi

Hababam Sınıfı Baskında (1972), Hababam Sınıfı Uyanıyor (1972), Hababam Sınıfı (1975), Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1972), İcraatın İçinde (1987) olmak üzere toplam 5 seri halinde çekilen film hemen her yaştan seyirci kitlesine sahiptir. Filmdeki her karakter ve oyuncu Türk halkının ayrı sevgi ve sempatisini, kazanmıştır. Bu sayede de ortaya unutulmaz bir eser çıkmıştır. Herkes filmde kendinden bir şeyler bularak karakterler ile özdeşlemiştir. 7’den 70’e herkesin izlediği Hababam Sınıfı serisi tüm karakterleri ve filmde kullanılan eşyalar müzede sergilenmektedir. Müzeyi ziyaret ederek anılarınızı tazeleyebilir ve geçmişe doğru bir yolculuk yapabilirsiniz. Çıkışta Adile Sultan Kasrını da gezerek hoş bir gün geçirebilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede?

Hababam Sınıfı Müzesi, Adile Sultan Kasrında yer almakta olup bu mekan da İstanbul’ın Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusunda yer alıyor. 1853 senesinde Adile Sultan Kasrı ise Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yaptırılmış olan tarihi bir kasırdır. Günümüzde bu kasır bazı filmlerin çekiminde ve davetlerde de kullanılıyor. Yılın hemen her gününde Hababam Sınıfı Müzesi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Üsküdar ilçesi, Anadolu Yakasının en canlı ve ulaşımı kolay olan ilçesidir. Müzeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Müze sadece bu eser için inşa edilmiştir. Hababam Sınıfı Müzesi içerisinde öğretmen masası, Külyutmaz Hoca ve İnek Şaban lakaplı Kemal Sunal’ın film sahnesinde geçen iskeleti de yer almaktadır. Ayrıca çekim esnasında kırılan sandalye de müzede sergileniyor.

Hababam Sınıfı Müzesi Giriş Ücreti Nedir?

İstanbul Hababam sınıfı müzesi giriş ücreti sadece 2 TL olup her bütçe için uygundur. Bu ücret aslında sembolik bir ücret olup müzeninim temizliği için kullanılmaktadır. Bu ücret de giriş esnasında verilen galoşlar için alınmaktadır. Müzeye giriş galoşlar ile yapılmaktadır. Müzede bulunan balmumu heykelleri fotoğraf çekilirken flaştan etkilenebileceği için müzede fotoğraf çekimine izin verilmiyor. Hababam sınıfı müzesi her gün sabah 9 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Ancak Adile Sultan Kasrında düzenlenen etkinliklere göre giriş zamanları değişkenlik gösterebiliyor. Müze aynı zamanda birçok film çekiminde de kullanılıyor. Siz de Hababam Sınıfını severek izleyenlerdenseniz nostaljik bir yolculuğa çıkmak için bu harika müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Hababam Sınıfı Müzesi koruyla birlikte gezecekseniz 3 saat ayırmak yeterli olacaktır.

Hababam Sınıfı Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Hababam Sınıfı Müzesinin yer aldığı Üsküdar’a birçok farklı ulaşım yöntemi ile ulaşabilirsiniz. Oldukça işlek ve canlı bir ilçe olan Üsküdar’a Avrupa Yakasından gelecekseniz metrobüsle Altunizade durağına geldikten sonra 11T otobüsü ile müzeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca minibüslerle de kolayca ulaşabilirsiniz. İstanbul’daki birçok toplu taşıma aracı da müzeye oldukça yakın yerden geçiyor. Hababam Sınıfı Müzesi için şu rotaları da takip edebilirsiniz:

  • Müzeye tren ile ulaşmak için: Marmaray kullanabilirsiniz.
  • Müzeye metrobüs ile ulaşmak için: M4, M5 kullanabilirsiniz.
  • Müzeye minibüs ile gitmek için: C-57 ve C76 hatlarını kullanabilirsiniz.

Alana gelen otobüsler genellikle Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne yakın bir alanda duruyor. Hastanenin içinden ağaçlı yolda yürüyerek Adile Sultan Kasrına ulaşabilirsiniz. Müzenin bir diğer girişi de öğretmenevi tarafından yapılıyor. Özel aracınız varsa öğretmenevinin önüne kadar gelebilir oradan giriş yapabilirsiniz. Günümüzde kasrın tamamı değil sadece filmin çekildiği sınıf, Hababam Sınıfı Müzesi olarak kullanılıyor.

Hababam Sınıfı Müzesinde Ne Var?

Müzeye ilk girdiğinizde sizi karşılayan sağ tarafta soba içinde kopya çekmeye çalışan Güdük Necmi karakteri ve onu yakalayan Mahmut Hoca’nın heykelleri yer alıyor. Film çekiminde kullanılan sıralara ve oyuncuların fotoğrafları da müzede yer alıyor.

Hababam Sınıfı Oyuncuları Kimlerdir?

Bir neslin yıllarında önemli bir yer tutan ve hala da televizyonlarda izlenme sayısının fazla olduğu, repliklerinin günümüz de bile kullanıldığı Hababam Sınıfı oyuncuları yani o efsane kadro şu şekilde;

  • Ahmet Arıman (Hayta İsmail)
  • Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir)
  • Cengiz Nezir (Bozum Cahit)
  • Feridun Şavlı (Domdom Ali)
  • Cem Gürdap (Tulum Hayri)
  • Kemal Sunal (İnek Şaban)
  • Şener Şen (Badi Ekrem)
  • Münir Özkul (Mahmut Hoca)
  • Adile Naşit (Hafize Ana)
  • Halit Akçatepe (Güdük Necmi)
  • Semra Özdamar (Semra Hoca)
  • Tarık Akan (Damat Ferit)
  • Şener Şen (Badi Ekrem)
  • Münir Özkul (Mahmut Hoca)
  • Adile Naşit (Hafize Ana)
  • Halit Akçatepe (Güdük Necmi)

Hababam Sınıfı Müzesi içerisinde bu saydığımız değerli oyuncularımızın balmumunu görebilirsiniz.

Hababam Sınıfı Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir? yazımız ilginizi çektiyse Barış Manço Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir? yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Senem Ildırlı

Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, yeni insanlarla tanışmayı ve yeni lezzetler denemeyi, kısacası yeni olan her şeyi seviyorum Burada da kendi gözlemlerimi, anılarımı yazmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu