Sağlık

Heyet Raporu Nasıl Alınır, Tam Teşekküllü Sağlık Raporu

Heyet raporu nasıl alınır? Her zaman zaman merak edilen ve cevabının pek fazla bilinmediği bir sordur. Bu yazımızda Tam teşekküllü sağlık raporu veren hastanelerden ve daha pek çok fazlasını bulabileceksiniz.

Pek çok sebepten dolayı alınan ve sağlık raporları içerisinde bulunan tam teşekküllü sağlık raporu, kişilerin sağlıklı olduğunu kanıtlamaktadır. Heyet raporu nedir konusunda kısaca tam teşekküllü sağlık raporu veren hastaneler ile raporunuzu tamamlayabilirsiniz, bunun için belirlenen doktorlar tarafından muayene edildikten sonra onay almanız gerekir ve sonrasında raporunuzu alabilirsiniz. 

Almak istediğiniz raporun detaylarına göre ve alacağınız kuruluş ve işlemler konusunda değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte heyet raporu veya tam teşekküllü sağlık raporu almak yüksek ücretlerde bulunmamaktadır. Rapor ücretleri ortalama olarak 100 TL 200 TL veya 300 TL civarında olabilmektedir, bununla birlikte özel hastanelerde istenen tahlil ve tetkiklerle fiyatlarda artış olabilir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporları hastanelerde bulunan bölümlere gidilerek muayene sonrasında alınan raporun adı olmaktadır. Diğer adı ise tam teşekküllü sağlık raporu olmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar tarafından istenen bu heyet raporu pek çok sebepten dolayı istenebilmektedir. Bununla birlikte yurt dışına çıkma, işe girme, askeri bir alanda çalışma, spor dallarında yer alan kişiler gibi bu tarz durumlarda istenir. Heyet raporu nasıl alınır konusunda,

  • Heyet raporu tam teşekküllü olan bir hastaneden alınır ve 6-7 farklı bölüm üzerinden alınabilmektedir.
  • Alınan raporlar bir araya getirilir ve hastane kurulu onaylanması ile bir rapor hazırlanır.
  • Heyet raporu almak için istenen belgeler, genel cerrahi, dahiliye, iç hastalıkları, kulak, burun, boğaz, göz hastalıkları, nöroloji, ruh ve sinir hastalıkları bölümlerinden muayene olmanız gerekir.
  • Kişiler heyet raporu almak istedikleri zaman mutlaka Sağlık Bakanlığı ile onaylanmış ve tam teşekküllü bir hastaneden randevu alması gerekmektedir.
  • Bu rapor hem özel hem devlet hastanelerinden alınabilmektedir.
  • Kişiler hastaneye gittikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçesini doldurmalıdır.
  • Dilekçe üzerinde kişilerin adı soyadı ile birlikte iletişim bilgileri ve eğer bulunuyorsa özel sağlık durumları detaylı bir şekilde raporda yer almalıdır.
  • Sonraki işlem olarak kişiler muayeneden geçer ve ardından tüm işlemler tamamlanarak raporlar çıkar.
  • Heyet raporunun alınması için belirli bir miktarda ücret ödenmesi gerekmektedir.

Heyet Raporu Ne Kadar Sürede Geçerli Olmaktadır?

Heyet raporu nasıl alınır sorusunun cevabını verdik peki bu rapor kaç gün geçerli olmaktadır. Rapor, muayene sonrasında 3 ila 4 gün içerisinde alınabilir, bununla birlikte tam teşekküllü bir sağlık raporu için belirlenen süre genellikle 7 iş günü olmaktadır. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü geçmez ve rapor alındıktan sonra 90 günlük bir süre içerisinde geçerliliği bulunmaktadır. Bu süreç hastaların durumuna göre değişiklik olabilir ve raporlar geçici süreli olarak verilse de geçerlilik tarihi raporun üzerinde yer almaktadır.

Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Veren Hastaneler

Çoğu kurumda sağlık ve güvenliğin sağlanması için tam teşekküllü sağlık raporu ileride oluşan kaza ve problemlere karşı önemlidir. Kişiler tam teşekküllü sağlık raporunu vereceği kurumlar üzerinden tam teşekküllü sağlık raporu veren hastaneler öğrenebilir. Bazı yerler hastane ismini kendi verse de bazı firmalar bu durumu sizlere bırakmaktadır.

İşe giriş konusunda özellikle tehlikeli bir iş içerisinde çalışan kişilerden talep edilmektedir. Bu işlerde kişiler herhangi bir kaza geçirebilir ve bu sebeple dikkatli önlemler alınabilmesi açısından tam teşekküllü sağlık raporunun sağlanması önemlidir. Heyet raporu veren hastaneler konusunda öncelikle Sağlık Kurulu tarafından onaylı hastaneler veya kurumların belirttiği hastaneler olabilmektedir.

Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Ücreti 2022

Özel hastaneler ve devlet hastaneleri üzerinden verilen tam teşekküllü sağlık raporu ücreti 2022 farklı olabilmektedir. Kişiler en doğru ücret bilgisi konusunda sağlık kuruluşlarının müşteri hizmetleri ile görüşerek bilgi alabilir ve ücret konusunda tam bir bilgiye sahip olabilirler. Ücret konusunda belirtilen rakamlar tahmini veya yaklaşık değerlerdir.

Devlet hastanelerinde verilen ücretler genellikle 100 TL ila 300 TL arasında olmaktadır, özel hastaneler ise 100 TL ila 300 TL arasında ücretlendirme yapmaktadır aynı şekilde üniversite hastaneleri de 100 TL ila 300 TL arasında bir ücretlendirme yapmaktadır. E-devletten heyet raporu nasıl alınır konusunda alamazlar fakat e-devlet üzerinden sorgulama yapabilmektedirler.

Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Örneği

Kişiler heyet raporu veya tam teşekküllü sağlık raporu için her hastaneye göre belli günlerde başvuru yapabilmektedir. Tam teşekküllü sağlık raporu örneği konusunda bir inceleme yaparak sizlerde başvuru yapabilirsiniz. Bazı hastanelerde randevu almak için online sistemler kullanılmaktadır bazı sistemlerde ise telefonla veya doğrudan müracaat etmeniz gerekebilmektedir. Bu konuda en doğru bilgi için hastaneler üzerinden ulaşabilirsiniz. Tam teşekküllü sağlık raporunda,

  • Heyet raporu konusunda sorumlu olan kişilerin imzası bulunması zorunludur, bu kişiler hastane başhekimi, başhekim yardımcısı, uzman doktorlar yani en az 4 hekim, heyet raporunda tedavi olunan bölümler üzerinden imza bulunması gerekmektedir.
  • Heyet raporu için tedavi olmanız gereken bölümler üzerinden tedavi olmalı ve temelde 6 bölüm üzerinden tedavi olmalısınız.
  • Hastanelerde bulunan baş hekimler bu raporu onaylamalıdır eğer baş hekimler rapor sırasında bulunmuyorsa baş hekim yardımcısı imzalamalıdır.
  • Raporlarda her bölümden 1 kişi ile sınırlama bulunuyor fakat bazı hastanelerde heyet üye sayısı 7 ila 8 kişi ile değişirken bazı hastanelerde 3 ila 4 uzman doktor olmaktadır.

Heyet Raporu İçin İstenen Belgeler

Heyet raporu almadan önce mutlaka bir hastaneye randevu almalısınız. Randevusuz heyet raporu veren hastaneler bulunmamaktadır bu sebeple belirtilen hastaneler üzerinden heyet raporu almanız önemlidir. Heyet raporuna başvuran kişilerden bazı belgeler istenmektedir. İstenen belgeler her hastanede aynı şekilde olur ve geçerlidir, genel olarak heyet raporu veya tam teşekküllü rapor için hastanelerden istenen belgeler şu şekildedir,

  • Rapor almak için hastane tarafından verilen başvuru dilekçesi
  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi
  • 3 veya 4 adet vesikalık fotoğraf

Tam Teşekküllü Sağlık Raporuna Nereden Bakılır?

Heyet raporları öncelikle devlet veya özel hastanelerden alınabilmektedir, kişiler bu raporu almadan önce ilgili kurumlardan randevu almalı ve tüm işlemler gerçekleştirildikten sonra ücret, rapor dilekçesi ile birlikte istenen tüm belgeler teslim edildikten sonra rapor hazırlanır. Tam teşekküllü sağlık raporuna nereden bakılır konusunda kişiler öncelikle e-devlet üzerinden bu raporları görebilmektedir.

Eğer e-devlet şifreniz yoksa bunun için PTT üzerinden şifrelerinizi almanız ve sizlere verilen şifre ile birlikte e-devlet üzerinden giriş yaparak ve raporun ismini aratarak bulabilirsiniz. Tam teşekküllü sağlık raporu nereden alınır konusunda raporunuz çıkmadan alamazsınız aynı zamanda e-devlet üzerinden de bu raporu alamazsınız. Bunun için sadece hastaneler üzerinden alabilirsiniz.

Heyet Raporu İçin Nasıl Randevu Alınır?

Kişiler parayla heyet raporu veren hastaneler üzerinden müşteri hizmetlerine bağlanarak randevu alabilirler. Bununla birlikte tam teşekküllü sağlık kurulu raporu için kişiler sağlık kurulu üzerinden randevu almalıdır. Kişiler normal zamanda randevu alırken ki gibi heyet raporu için de randevu alabilirler. İsteseniz telefonlarınız ile ALO 182 hattını arayarak istediğiniz gibi heyet raporu randevusu oluşturabileceksiniz.

Tam teşekküllü sağlık raporu veren hastaneler ile rapor istiyorsanız bunun için hastanelere şahsen başvuru yapabilirsiniz. Bununla birlikte randevu için hastanelerin internet sitelerini kullanabilir ve bununla birlikte hastanelerin ilgili birimleri üzerinden telefonla iletişime geçebilirsiniz.

Heyet Raporu Nasıl Alınır, Tam Teşekküllü Sağlık Raporu yazımız işinize yaradıysa Aile Hekimi Değiştirme İşlemi | E-Nabız Üzerinden Nasıl Yapılır? yazımızda ilginizi çekebilir.

Z. Mine Toprakoğlu

Hastalıklar, diyet, sağlıklı yaşam, besinler, vitaminler ve daha birçok konuda kendime, bilgime güveniyorum. Özel bir firmada diyetisyen olarak çalışıyorum ve sizleri sağlıklı bir yaşama davet ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu